Het aanvragen van een eTA om naar Canada te reizen, is uw eigen verantwoordelijkheid. Dit betekent dat u niemand aansprakelijk kunt stellen als u uw eTA niet op tijd heeft ontvangen en dat u zelf verantwoordelijk bent voor het juist aanvragen van deze elektronische reistoestemming. Gaat u binnenkort naar Canada en heeft u een eTA nodig? Lees dan op deze pagina hoe u deze reistoestemming online kunt aanvragen en wanneer u dit het beste kunt doen.

eTA aanvragen: zo werkt het

Wie een eTA Canada aan wil vragen, kan dit eenvoudig online doen via deze website. Heeft u uw eTA via deze website aangevraagd, dan krijgt u de eTA zo snel mogelijk per e-mail en kunt u deze reistoestemming direct uitprinten en meenemen. In sommige gevallen duurt het aanvragen van een eTA wat langer, maar dit is een uitzondering op de regel want slechts 1 procent wordt niet direct goedgekeurd voor de aanvraag van een eTA. Enkel in uitzonderlijke situaties duurt het wat langer om te beoordelen of u elektronische reistoestemming voor het reizen naar Canada kunt krijgen.

Het proces van eTA aanvragen neemt ongeveer vijf minuten in beslag. U vult uw persoonlijke gegevens in, controleert de gegevens goed en bevestigt de aanvraag. Heeft u dit gedaan, dan kunt u het eTA aanvragen betalen door middel van een creditcardbetaling. De kosten van een eTA bedragen $7 per persoon. U vraagt uw eTA direct bij de Canadese overheid en dient u altijd met uw creditcard te betalen.
Klik hier voor een Nederlandse handleiding voor het invullen van uw eTA aanvraag voor Canada

Een eTA aanvragen: het beste moment voor de aanvraag

Wilt u een eTA aanvragen, maar weet u niet zeker wanneer u dit het beste kunt doen? Dan adviseren wij u om uw elektronische reistoestemming minimaal vier weken voor vertrek aan te vragen. Vraagt u uw elektronische reistoestemming later aan, dan loopt u het risico dat u de reistoestemming niet op tijd heeft ontvangen of niet voldoende tijd heeft om een visum aan te vragen als uw eTA wordt afgekeurd.