Op deze pagina kunt u een stap voor stap handleiding terugvinden voor het invullen van uw eTA aanvraag voor Canada. De handleiding is volledig in het Nederlands, zo kunt u de aanvraag ook doen als u de Engelse taal niet machtig bent.

U kunt de onderstaande handleiding gebruiken om zelf uw ETA aan te vragen. U kunt echter ook de aanvraag volledig in het Nederlands invullen en met iDeal betalen i.p.v. met Creditcard. Selecteer hiernaast uw aankomstdatum en druk op “Ga verder” om de aanvraag te starten.

 

Onderstaand de handleiding om zelf de ETA aan te vragen bij de Canadese overheid.

Zorg dat u uw paspoort bij de hand heeft zodat u alle gegevens die u nodig heeft direct beschikbaar heeft. Voor elke persoon die in uw gezelschap reist dient u een aparte aanvraag in te vullen.

LET OP! Deze handleiding is slechts een leidraad voor het invullen. U dient zelf de aanvraag te doen. Op geen enkele manier kunt u de website of mij persoonlijk aansprakelijk stellen voor verkeerd ingevulde of afgekeurde aanvragen. Eveneens kunt de website of mij persoonlijk op geen enkele manier aansprakelijk stellen voor fouten in de handleiding.

Stap 1.

Ga naar de volgende website http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp
*Wilt u met iDeal betalen? Ga dan naar deze website

Stap 2.

Druk op de website op de tekst “Apply online for an eTA”
knop apply eta canada

Stap 3.

U komt op een andere pagina. Druk hier op de knop “Apply for an eTA”
eta canada invullen

Stap 4.

Nu begint het echt invullen van de aanvraag pas. Er worden een aantal vragen gesteld. Hieronder staat elke vraag vertaald en hoe je deze normaal gezien dient in te vullen. Klik na elke vraag op “Next”. Na de laatste vraag ziet het scherm er als onderstaand uit. Klik vervolgens weer op “Next”.

Stap 5.

U komt weer op volgende pagina waar u persoonlijke gegevens moet invullen. In de onderstaande afbeelding staat elk invulveld uitgelegd en wat u hier dient in te vullen. Vul deze gegevens correct in en controleer ze goed.

Aan het einde als u alles heeft ingevuld klikt u op de knop “Proceed to Payment”.

eta canada handleiding nederlands

Stap 6.

U komt vervolgens op de betalingspagina terecht. Hier dient u met behulp van uw creditcard de betaling te voldoen.

Stap 7.

Op het opgegeven e-mailadres ontvangt u doorgaans binnen enkele minuten een e-mail met de mededeling dat de toestemming is verleend. Mochten er toch nog vragen zijn dan zullen ze u ook op dit e-mailadres contacteren.