Om een eTA aan te vragen heeft u reisdocumenten nodig, deze benodigde documenten zijn verplicht om uiteindelijk Canada te bezoeken.

Gelukkig heeft u alleen maar een Nederlands paspoort of Belgisch paspoort nodig om uw eTA voor Canada aan te vragen.

In uw paspoort staan de volgende gegevens die u nodig heeft.

Geslacht
Nationaliteit
Documentnummer
Voornamen
Achternaam
Geboortedatum
Geboorteplaats
Uitgiftedatum paspoort
Verloopdatum paspoort
Persoonsnummer (BSN-nummer)

eta canada reisdocumentenUw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na uw vertrekdatum uit Canada. (de dag dus dat u Canada weer verlaat).
Zorg er ook voor dat u de gegevens gebruikt van het paspoort dat u gaat gebruiken tijdens uw reis naar Canada. Dit is erg belangrijk.
Mocht u al een eTA hebben aangevraagd en u verliest u paspoort en u krijgt een nieuw paspoort dient u weer een nieuwe eTA aan te vragen.

Een eTA aanvraag is alleen mogelijk met een paspoort. Een identiteitskaart is geen geldig reisdocument voor Canada.

Vaak vraagt men of het de letter “O” of het cijfer “0” is wat in het paspoort staat weergegeven. In het Nederlandse paspoort komt de letter “O” niet voor, dit zal dus altijd het cijfer “0” zijn.
Controleer bij het invullen van uw eTA aanvraag de gegevens altijd even dubbel. Een typefout is zo gemaakt en het is zeer belangrijk dat de gegevens exact hetzelfde zijn als in uw paspoort.

Naast een goedgekeurde eTA dient u natuurlijk altijd uw paspoort mee te nemen als reisdocumenten op uw reis naar Canada.

Ieder gezinslid dient zijn eigen paspoort te hebben en voor elk paspoort moet ook een aparte eTA aanvraag worden ingediend. Kinderen kunnen dus niet meereizen op het paspoort van hun ouders.

Het is zeer uitzonderlijke dat een eTA aanvraag wordt afgekeurd. Is dit toch het geval dan dient u via de Canadese ambassade een echt visum aan te vragen. Ook hier heeft u uiteraard een geldig paspoort bij nodig.