eTA Canada aanvraag vanaf volgende maand verplicht

Nieuws

Vanaf volgende maand, om precies te zijn 23 september 2016 wordt de eTA aanvraag voor Canada definitief verplicht.

Overgangsperiode eTA aanvraag Canada

De tijdelijke overgangsperiode die de Canadese overheid had ingesteld omdat de systemen nog niet goed werkten is dan definitief voorbij.
Waar in eerste instantie de ingangsdatum was vastgesteld op 15 maart 2016 heeft men dit later aangepast naar 23 september 2016.
Tijdens deze zogenoemde leniency period werd het wel al sterk aangeraden een eTA Canada aan te vragen. Echter kon men ook bij aankomst op het vliegveld de benodigde documenten regelen.

Goedgekeurde eTA Canada

eta canada aanvragen
Vanaf volgende maand is dit dus niet meer het geval en dient u echt in het bezit te zijn van een goedgekeurde eTA aanvraag. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om dit document op tijd te regelen.
Mocht in het zeer uitzonderlijke geval uw online eTA aanvraag worden afgekeurd, dan dient u middels de Canadese ambassade of consulaat een toeristenvisum aan te vragen. Let er wel op dat deze procedure veel langer duurt. Het is dus zeer aan ter raden om uw eTA op tijd aan te vragen zodat u eventueel nog tijd over heeft voor een visum aanvraag.

U zult zonder een goedgekeurde eTA Canada of ander reisvisum in de meeste gevallen worden geweigerd bij vertrek.
De eTA Canada verplichting geldt voor reizen vanaf 23 september dus controleer goed uw vluchtgegevens of u reist op, of vanaf deze datum.
Een eTA is 5 jaar geldig en kan voor meerdere reizen (multiple entries) worden gebruik.

Overstappen in Canada

Ook als u via Canada doorreist naar Amerika is een eTA verplicht. Dan heeft u dus zowel een eTA als een ESTA nodig.

eTA Canada online aanvragen

Een eTA aanvraag voor Canada kunt u eenvoudig via Deze website aanvragen. Binnen enkele minuten heeft u alle benodigde gegevens ingevuld. U ontvangt vervolgens per e-mail de eTA. Betalen kan middels iDeal, MisterCash of credit card.