Wilt u gegevens op uw eTA Canada wijzigen? Wanneer u een eTA aanvraag hebt ingediend en deze is goedgekeurd is het op dit moment nog niet mogelijk om gegevens van deze eTA aanvraag te wijzigen.

Als u bijvoorbeeld een nieuw paspoort heeft dient u een nieuwe eTA aan te vragen. Ook al is uw oude eTA nog geldig. Een aanvraag zit namelijk gekoppeld aan een paspoort. Nieuw paspoort betekend dus automatisch een nieuwe aanvraag. Deze nieuwe aanvraag kost ook weer $ 7.

Is uw paspoort nog geldig hoeft u geen gegevens te wijzigen. Uw eTA is dan nog gewoon 5 jaar geldig om Canada te bezoeken.

U kunt voorafgaand aan uw volgende reis naar Canada wel uw eTA aanvraag status controleren. Dit kan met de eTA check Status tool. Als hier nog steeds approved staat kunt u zonder probleem afreizen naar Canada mits u nog hetzelfde paspoort heeft als tijdens uw originele aanvraag. Mocht er iets anders staan dient u een nieuwe eTA aan te vragen of eerst contact op te nemen met de Canadese ambassade om na te gaan waarom de status van de eTA tussentijds is gewijzigd.

U kunt middels deze link inloggen op de eTA check status tool. U dient aan te geven dat u reeds in het bezit bent van een goedgekeurde eTA en uw bestand wilt inkijken. Vervolgens vult u het paspoortnummer in, dat u gebruikt hebt tijdens uw aanvraag. Ook geeft u de uitgifte datum en de vervaldatum van uw paspoort in.

Hierna kunt u inloggen in de eTA check status tool en uw aanvraag bekijken en of deze nog steeds geldig is. U kunt het alleen bekijken, wijzigingen in de eTA aanvraag voor Canada zijn met deze tool helaas niet mogelijk.

Een goedgekeurde eTA is 5 jaar geldig. Vergeet dus niet voor elke reis te controleren of deze 5 jaar niet is afgelopen of afloopt tijdens uw reis naar Canada.