Wie een eTA wil aanvragen om Canada binnen te komen, dient een eTA formulier in te vullen. Een eTA formulier is een online aanvraagformulier voor de elektronische reistoestemming, die u volledig en naar waarheid in moet vullen om reistoestemming te krijgen. Moet u een eTA formulier invullen en bent u benieuwd hoe dit precies werkt? Lees dan op deze pagina welke stappen u moet volgen om het formulier op de juiste manier in te vullen voor een geslaagde aanvraag.

Stap 1: vul uw gegevens in

Om een elektronische reistoestemming te ontvangen, dient u enkele gegevens in te vullen. Bij het invullen van uw gegevens, is het belangrijk dat u geen fouten maakt en dat u bovendien alle gegevens naar waarheid invult. Vult u de verkeerde gegevens in, dan is uw eTA niet geldig en kunt u het document niet gebruiken om Canada binnen te komen. Heeft u uw gegevens ingevuld, dan is het belangrijk om alle informatie nog een keer goed te controleren voor u naar de volgende stap gaat.

Stap 2: bevestig uw aanvraag

Als u het eTA formulier volledig ingevuld heeft, kunt u uw aanvraag voor de elektronische reistoestemming bevestigen. Heeft u dit gedaan, dan hoeft u enkel uw aanvraag nog te betalen om uw ingevulde formulier naar de Canadese overheid te sturen en goed te laten keuren.

Stap 3: het betalen van de eTA aanvraag

U kunt de eTA aanvraag betalen door middel van een betaling met de creditcard. Heeft u het complete bedrag van $7 betaald, dan wordt uw eTA formulier naar de Canadese overheid gestuurd voor goedkeuring. In de meeste gevallen wordt het formulier direct goedgekeurd, maar in het ergste geval kan dit ook drie werkdagen duren.