Een eTA is vijf jaar geldig na de aanvraag van het officiële document. Heeft u een eTA aangevraagd, dan kunt u dit document gedurende de geldigheid van het papiertje meerdere keren gebruiken om naar Canada te reizen. U heeft dus niet steeds een nieuwe reistoestemming nodig, maar kunt de oude reistoestemming meerdere keren gebruiken binnen de geldigheid van het document. Meer over de eTA geldigheid waar u van profiteert na het aanvragen van deze elektronische reistoestemming, leest u op deze pagina.

Een uitzondering op de eTA geldigheid

De eTA geldigheid van vijf jaar heeft slechts één uitzondering. Verloopt uw paspoort namelijk eerder dan de termijn van vijf jaar, dan kunt u uw elektronische reistoestemming niet gedurende de geldigheidsperiode van vijf jaar gebruiken. In dit geval is de eTA geldigheid de verloopdatum van uw paspoort, wat betekent dat u uw eTA niet meer kunt gebruiken als uw paspoort verlopen is. Vraagt u een nieuw paspoort aan, dan heeft u een nieuwe eTA nodig.

Verloopt uw paspoort bijna en moet u nog een eTA aanvragen? Dan wordt aangeraden om een nieuw paspoort aan te vragen en hierna pas een eTA aan te vragen. Vraagt u de eTA aan op uw oude paspoort, dan is de eTA geldigheid standaard minder lang dan wanneer u de eTA op uw nieuwe paspoort zet. Dit is niet alleen zonde van uw geld, maar kan u zelfs in de problemen brengen als uw eTA niet meer geldig is door het verlopen paspoort.

eTA aangevraagd: hoe lang kan ik in Canada blijven?

Hoe lang u in Canada kunt blijven met uw eTA, is afhankelijk van diverse factoren. Pas als u arriveert in Canada, hoort u hoe lang u in het land mag blijven. In de meeste gevallen is dit een periode van zes maanden, maar uw verblijf kan ook verkort of verlengd worden.