Bij het aanvragen van een eTA, is het erg belangrijk dat u de juiste gegevens invult. Vult u niet de juiste gegevens in, dan is de kans groot dat u geen eTA krijgt of uw eTA niet kunt gebruiken in combinatie met uw paspoort. Wilt u zeker weten dat de aanvraag van uw elektronische reistoestemming goed verloopt? Lees dan drie belangrijke tips voor eTA invullen op deze pagina en u weet zeker dat u geen enkele problemen ondervindt bij het betreden van het land.

Klik hier voor een Nederlandse handleiding voor het invullen van uw eTA aanvraag voor Canada

Tip 1: vul alle gegevens in

Bij eTA invullen is het erg belangrijk dat u alle gegevens invult in het eTA formulier. Vult u niet alle gegevens in omdat u een veld bewust leeg laat of gewoon over het hoofd ziet, dan kan uw aanvraag afgekeurd worden. Loop daarom na het eTA invullen de gehele lijst nog een keer na en controleer of u niets vergeten bent.

Tip 2: vul alle gegevens goed en volledig in

Alle gegevens die u invult bij eTA invullen, moeten juist en volledig zijn. Vul dus niet het verkeerde BSN-nummer in en schrijf uw naam niet verkeerd, maar gebruik altijd de juiste gegevens en vul deze gegevens helemaal in. Heeft u een nieuw paspoort, dan is het belangrijk om de documentgegevens van dit paspoort te gebruiken. U gebruikt de informatie van het paspoort waarmee u reist, dus u heeft uw oude paspoort helemaal niet meer nodig bij het invullen van het eTA formulier.

Tip 3: doe een dubbelcheck na eTA invullen

Wilt u voorkomen dat u aanvraag voor de elektronische reistoestemming door de overheid van Canada wordt afgekeurd omdat u gegevens niet heeft ingevuld, gegevens niet goed heeft ingevuld of gegevens niet helemaal heeft ingevuld? Controleer uw aanvraag dan minimaal twee keer voor u de aanvraag verstuurt en betaalt.