De meeste mensen die naar Canada reizen, vliegen naar de Verenigde Staten om in dit land over te stappen op een vliegtuig richting Canada. Dat u een eTA aan moet vragen als u direct naar Canada vliegt, is voor veel mensen wel duidelijk. Wat velen echter niet weten, is dat u ook een eTA nodig heeft als u overstapt om naar Canada te reizen. Gaat u vanuit Nederland naar de Verenigde Staten om vanuit dit land verder te vliegen naar Canada, dan heeft u dus ook een eTA overstap nodig. Meer over dit reisdocument en het aanvragen van dit document, leest u op deze pagina.

Het aanvragen van een eTA overstap

Een eTA overstap is precies hetzelfde reisproduct als een standaard eTA die u aanvraagt voor directe vluchten. Wilt u een eTA aanvragen, dan kunt u dit eenvoudig en snel via de officiƫle website doen . Dit doet u door uw gegevens in te vullen in het formulier, uw gegevens goed te controleren en te bevestigen en uw aanvraag voor de eTA overstap te bevestigen. Heeft u dit gedaan, dan kunt u voor de elektronische reistoestemming betalen en krijgt u uw reisdocument vaak direct via de mail toegestuurd.

Overstappen in de Verenigde Staten? Let op!

Stapt u over in de Verenigde Staten om naar Canada te reizen? Let dan op, dan in dit geval heeft u naast een eTA ook een ESTA nodig. Heeft u een van deze reisdocumenten niet, dan kunt u uw overstap niet direct maken en moet u langer op het vliegveld blijven om een visum te regelen. Gaat u naar Canada met een overstap in de Verenigde Staten, dan wordt aangeraden om de aanvraag van uw eTA en ESTA bijtijds te regelen.