Nieuwe datum eTA Canada, verplicht vanaf 29 september

Nieuws

De verplichte aanvraag voor de eTA aanvraag was door de Canadese overheid uitgesteld. Waar men eerst sprak over herfst 2016 is er nu eindelijke een definitieve datum vastgesteld.

Vanaf 29 september 2016 is het voor iedere Nederlander en Belg die per vliegtuig aankomt in Canada verplicht voor vertrek een eTA te hebben aangevraagd en goedkeuring te hebben gehad.

De originele datum van 15 maart 2016 is dus met meer als een half jaar uitgesteld. Nog steeds is het aan te raden als u reist voor deze datum van 29 september 2016 alvast een eTA goedkeuring te verkrijgen. De aanvraag is na goedkeuring 5 jaar geldig, daarnaast scheelt het u tijd op het vliegveld. U heeft immers al een goedgekeurde aanvraag om het land te bereden.

Een eTA dient u voor ieder gezinslid aan te vragen, dus ook jonge kinderen en baby’s.

Probeert u na de datum die is vastgesteld op 29 september 2016 zonder een goedgekeurde aanvraag te reizen dan zult u hoogstwaarschijnlijk niet eens kunnen boarden op het vliegveld. Er is dan ook geen manier meer om ter plaatse zonder internet een aanvraag te regelen. U zult het land dan dus niet kunnen betreden.

Zorg er dus voor dat u uw eTA op tijd aanvraagt, dit kunt u zelf doen op de website van de Canadese overheid hier dient u altijd te betalen met Creditcard en de aanvraag is in het Engels. Een Nederlandse vertaling is beschikbaar op onze website middels deze link.

Wilt u liever betalen met iDeal dan kunt u gebruik maken van onze speciale eTA aanvraag dienst. Hier kunt u veilig betalen met iDeal en wordt u aanvraag vaak diezelfde dag nog goedgekeurd.

verplichte eta aanvraagNogmaals de eTA aanvraag voor Canada is verplicht! Het beste is om deze aanvraag direct na het boeken van uw vakantie te regelen ook al reist u voor 29 september. Mocht uw aanvraag worden afgekeurd, wat zeer uitzonderlijk is heeft u nog voldoende tijd om via de Canadese ambassade een ander reisvisum te regelen.