Vertrekt u binnen zeer korter termijn zoals een dag of een paar uur met het vliegtuig naar Canada en heeft u nog geen eTA aangevraagd? Dan wilt u waarschijnlijk een spoedaanvraag eTA Canada.

Dit is gelukkig geen probleem. Een eTA voor Canada is binnen 10 minuten aangevraagd en u ontvangt vrijwel direct een goedkeuring. Een spoedaanvraag eTA Canada bestaat niet en is door de werkwijze van de eTA aanvraag ook niet van toepassing.

U dient echter wel met spoed de aanvraag voor een eTA in te vullen. Dit moet volledig online en is vanaf 29 september 2016 verplicht voor elke persoon met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Zonder een goedkeuring mag u het vliegtuig niet boarden.

Reist u per auto of camper vanuit een grensland naar Canada dan is een eTA niet nodig.

Wordt uw spoedaanvraag afgekeurd dan dient u middels de Canadese ambassade een spoedaanvraag voor visum in te dienen. Hier gaan wel enkele dagen overheen. Als u dus op zeer korte termijn reist( 1 dag of een paar uur) naar Canada reist en uw eTA aanvraag is afgewezen kunt u niet naar Canada reizen en zult u uw reis moeten uitstellen.

U dient ook altijd een geldig Nederlands paspoort te hebben die nog minimaal 6 maanden geldig is na uw vertrek uit Canada. Kijk ook dit dus nog goed na. Anders kunt u altijd nog een paspoort met spoed aanvragen bij uw gemeente.

Spoedaanvraag met iDeal

Heeft u geen Creditcard en wilt u met spoed de aanvraag invullen, dan kunt u de eTA niet via de officiƫle site van de Canadese overheid aanvragen. Middels deze link kunt u dan gebruik maken van een speciale dienst waarmee u met spoed een aanvraag met iDeal kunt betalen. Wanneer u voor 20.00 een eTA aanvraag invult wordt deze nog diezelfde dag voor u aangevraagd en indien goedgekeurd ook nog diezelfde dag naar uw e-mail verstuurd.

spoedaanvraag eta canada