Verplichting eTA nogmaals uitgesteld tot 9 november.

Nieuws

Waar alles er op leek dat de eTA aanvraag vanaf 29 september toch echt verplicht zou worden, heeft de Canadese overheid slechts een paar dagen voor deze datum besloten de verplichting voor een 2e keer uit te stellen.

Bij het eerste uitstel werd de datum waarop een goedgekeurde eTA aanvraag verplicht is uitgesteld van 15 maart naar 19 september. Reden hiervoor was dat er problemen en bugs in het online aanvraagsysteem zaten. Deze zijn nu wel allemaal opgelost.

9 november definitieve datum eTA verplichting

De nieuwe definitieve datum is dus nu 9 november. Het lijkt er niet op dat deze datum nogmaals wordt verzet. In de tussentijd wordt het net als voorheen al wel sterk aangeraden om een eTA voor Canada aan te vragen.

De extra uitstel van iets minder als 2 maanden komt omdat men nog een paar extra test wil uitvoeren op het online aanvraagsysteem.
In een paar zeer uitzonderlijke gevallen komt het op dit moment voor dat de aanvraag wordt afgewezen terwijl dit onterecht is. Dit komt zeer willekeurig voor bij bepaalde nationaliteiten, bij Nederlanders en Belgen hebben we nog niet gehoord dat dit het geval zou zijn en zijn er dus geen problemen.

Toch al eTA aanvragen

Zoals eerder aangegeven wordt het wel sterk aangeraden alvast een eTA aan te vragen. Een goedgekeurde eTA is 5 jaar geldig en kan gebruikt worden voor meerdere bezoeken aan Canada (multiple entry). Ook scheelt het tijd bij aankomst op het vliegveld, met een goedgekeurde eTA hoeft het visum niet meer ter plekke te worden afgegeven.

Visumdienst

Aanvragen kan via de website van de Canadese overheid, echter is deze site in het Engels en kunt u alleen betalen met Credit Card. Wilt u de aanvraag in het Nederlands invullen en betalen met iDeal of MisterCash dan kunt u gebruik maken van onze aanvraagdienst.